19 Eylül 2011 Pazartesi

Şeftalili Böğürtlenli Cup

Koskoca Ramazan geçti ve ben bir Ramazan menüsü yayınlayamadım! İftarlarımız olmadı mı, oldu, menüler hazırlamadık mı, hazırladık ama gel gelelim o kadar acele hazırlandı ve ezana son anda yetişti ki çoğunda fotoğraf dahi çekemedim.

O zamanlardan kalma bir tatlı fotoğrafı buldum dosyamda, çok lezzetli ve pratik bir tatlı. Hatta o kadar lezzetli ki yemekte çok yediği için tok olan bir arkadaşım, küçük kupta yemekte ısrar edince, kendi tatlısından sonra eşimin tatlısını da yedi:)

Yaz tamamen bitmeden denenmesi gereken bir tarif, ben de en kısa sürede tekrar farklı meyvelerle deneme yapacağım.


Şeftalili Böğürtlenli Cup

Kek:
4 büyük yumurta
3 kahve f. şeker
2 yemek k. süt
3 yemek k. kakao
3 fincan un
1 pk.kabartma tozu

Kreması:
1 kg süt
3,5 yemek k. un
1,5 sb. toz şeker
1 pk.labne peyniri

Şeftali, böğürtlen, damla çikolata, dondurma.

Bu kek tarifine bayılıyorum, hem yağsız hem de garanti bir kek. Süper kabarıyor, yumuşacık ve lezzetli! Klasik bir tiramisu keki aslında. Süngerimsi bir yapısı olduğu için süt veya kahve ile ıslattığınızda sonuç mükemmel oluyor. Neyse, reklamlardan sonra gelelim tarifine...Tarifi de çok basit, hepsini karıştırıp çırpıp hooop fırına...artık herkes biliyor önce şekerle yumurtayı çırp, sıvıları ayrı, kuruları ayrı karıştır, sonra yumurtaya ekleyince ahşap kaşıkla şöyle bir çevir vs. vs.... Ama bunları yapmasanız dahi sonuç gayet iyi olacaktır. Kek piştikten sonra keki ikiye bölerek bir parçasından kupun ağzı ile kestirerek yuvarlaklar elde ettim, diğer parçasını da ufaladım.
Kreması için ise un, şeker ve sütü karıştırarak pişiriyoruz ve altı kapatılıp ılınınca da labne peyniri ilave edip iyice karıştırıyoruz.
Kuplara sırası ile en alta kek parçaları, üstüne 1 kaşık krema ve şeftali parçaları-böğürtlen-damla çikolata, sonra tekrar 1 kaşık krema ve tekrar kek...bunu kup doluncaya kadar tekrarlıyoruz ve en üste kapak gibi kestiğimiz keki koyup dolaba kaldırıyoruz. En az 1-2 saat dolapta durması gerekiyor ki bu arada keki ıslansın, malzemelerin lezzeti birbirine geçsin. Servis sırasında kupun en üstüne 1 kaşık dondurma koydum ve üstüne çikolata serperek servis yaptım.
Farklı meyvelerle denenebilecek süper bir tarif. Önceden buzluğa kaldırdığınız kek parçaları ve hatta çok sıkıştığınızda hazır kek bile kullanabilirsiniz.